
طی روزهای گذشته فهمیدیم که مؤثرترین روش برای کاهش سرعت شیوع ویروس کرونا، کمتر کردن ارتباط فیزیکی با مردم است. طبق توصیه پزشکان قرنطینه خانگی در کنترل این بیماری بسیار مفید است تا با کاهش تعداد مبتلایان مدیریت منابع در بیمارستانها بهینه شود. از طرفی هم با گذر زمان دانشمندان راههای شیوع آن را با جزئیات بیشتر کشف خواهند کرد و هم شرکتهای داروی سازی واکسن و دارو برای کنترل و مهار آن تولید خواهند کرد.
بنابراین بسیاری از ما به ناگزیر باید روش جدیدی را برای کار کردن در پیش بگیریم و یا دورکاری کنیم. مدارس و دانشگاها همچنان تعطیل هستند و میزان مسافرتها مدام در حال کمتر شدن است.
به وضوح هر روز داریم بیشتر از هم فاصله میگیریم. اما نکته قابل توجه این است که با این فاصلهی اجباری، ناخواسته انزوا هم ممکن به سراغ ما بیاید و کم کم احساس تنهایی کنیم. تنهایی میتواند برای سلامت روان ما بسیار مضر باشد بعلاوه اینکه علائم افسردگی و اضطراب را نیز تشدید میکند.
ما قبل از شیوع ویروس کرونا هم دچار یک نوع تنهایی بوده ایم که بواسطه درگیریهای شغلی و شخصی به ما دیکته میشد؛ پس حالا باید بیشتر از همیشه در مقابله با تنهایی بجنگیم.
باید مسئولیت زندگی اجتماعی خود را به عهده بگیریم و مطمئن شویم هنوز با مردم در ارتباط هستیم و آن میزان از اُکسیتوسین را که برای سلامت روح و روان ما ضروری است بدست آوریم.
این موضوع در هر حال بسیار مهم است حتی اگر با دیگران زندگی میکنید و با آنها قرنطینه شدهاید حواستان باشد احساس تنهایی نکنید. چرا که حتی وقتی با دیگران هستید هم ممکن است احساس تنهایی کنید.
این امر به این خاطر که ما بسیاری از نیازهای عاطفیمان را در اثر ارتباط و تعامل با قشرهای مختلف و طیف گستردهای از مردم به دست میآوریم، نه فقط اعضای خانواده. بنابراین در ادامه چند نکته خواهید خواند تا به شما کمک کند یک زندگی اجتماعی سالم، شاد و مهیج در دوران قرنطینه داشته باشید.
1- میزان تماس و پیام کوتاه را بیشتر کنید
این یک امر بسیار بدیهی است که احتمالا به راحتی از کنار آن بگذرید و فکر کنید تأثیر چندانی نخواهد داشت؛ اما شدیدا توصیه میشود. چرا که برای ارتباط گرفتن و حضوری مجازی در کنار افراد مهم زندگیتان بسیار مفید است.
ما این روزها بسیار درگیر این موضوع هستیم که آیا لازم است از خانه کار کنیم، چالشهای این روش جدید کار کردن را چطور مدیریت کنیم، آیا مدرسه و دانشگاه باز است، یا چه مقدر غذا لازم است بخریم و سایر مشکلات زندگی در قرنطینه که باعث فراموشی تماس با دوستان و خانواده شده است.
بعد از انجام تمام کارهای روزانه میتوانید در مورد ویروس کرونا صحبت کنید که البته هر چقدر هم اطلاعات مهمی برایتان به همراه داشته باشد میتواند باعث تشدید استرس و اضطراب شود.
پس برای پیام دادن و تماس تلفنی با آدمهای مهم زندگیتان پیشقدم شوید و در مورد موضوعاتی غیر از کرونا صحبت کنید شاید برای مدت کوتاهی فکرتان رها شود.
همچنین فراموش نکنید که گروههای بیشتر از دو نفر در شبکههای اجتماعی تشکیل دهید و چت کنید چرا که تعداد زیاد افراد تضمین میکند که مکالمه و تعامل افراد بیشتر ادامه پیدا کند.
2- برنامه های دورهمی مجازی داشته باشید
اگر نمیتوانید به صورت حضوری با دوستانتان برنامه داشته باشید پس به صورت مجازی این کار را بکنید. برای مثال میتوانید همراه با تماس تصویری یک نوشیدنی یا وعده غذایی با هم داشته باشید. همچنین میتوانید یک برنامه تلویزیونی را به طور همزمان ببینید و آن را متوقف کنید و در موردش صحبت کنید.
با هم یک مدیتیشن انجام دهید و یا حتی به صورت گروهی یا دونفره آنلاین بازی کنید.
اگر مردد هستید که نمیتوانید مؤثر باشد و مثل کنار هم بودن نیست، بد نیست بدانید «افراد درگیر روابط راه دوری» همیشه این کار را انجام میدهند و برایشان لذتبخش است.
بله درست است که نمیتواند حسی مثل همزمان در یک مکان بودن برایتان داشته باشد اما میتواند یک جایگزین بسیار خوب باشد و در مواردی بسیار سرگرم کنندهتر خواهد بود.
3- قدرت شبکههای اجتماعی
یک راه دیگر برای اطمینان از این که زندگی اجتماعیتان در جریان است، از طریق وقت گذراندن در شبکههای اجتماعی حاصل میشود اما نه لزوما با صحبت کردن درباره ویروس کرونا و دیگر مسائل استرس زا. بلکه به جای آن میتوانید روی مسائل سرگرم کننده تمرکز کنید که کمی به شما هیجان بدهد.
4- رابطه های مجازی ایجاد کنید
شما میتوانید یک رابطه با دوستی مجازی ایجاد کنید و چالشهای این نوع دوستی را تجربه کنید، با هم نوشیدنی بخورید، قهوه بخورید یا تماس تصویری داشته باشید. البته این نوع دوستی هم شاید مانند دوستی واقعی هیجان نداشته باشد اما لذتهای خاص خودش را دارد و در این دوران میتواند مؤثر باشد.
امیدوارم این نکات برایتان مؤثر باشد، در روزهای آینده باز هم در پست های بعدی نکات جدیدی را یادآور خواهیم شد چرا که همواره در حال مبارزه با تنهایی و انزوا هستیم.
فراموش نکنید که این نکات فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند و و توصیه پزشکی نیستند. اگر شما یا آدمهای اطرافتان با مشکلات روحی درگیر هستند حتما به متخصص سلامت روان مراجعه کنید.
منبع: Psychology Today
نظر خودتون رو بنویسید