گیاهان آپارتمانی به خونه رنگ، زیبایی و حس زندگی میبخشند. اما در بین گیاهان خانگی، گونههایی وجود دارند که سمی هستند و به همین دلیل باید با احتیاط از آنها مراقبت کنیم.
در واقع بیشتر گیاهان خانگی برای سلامتی انسان خطری ندارند بنابراین از پرورش گیاهان آپارتمانی هیچ ترسی نداشته باشید. اما اگر در خونه کودک خردسال یا حیوانات خانگی دارید پس احتمال این وجود داره کودک شما یا حیوان خانگیتان برگهای گیاه رو جدا کنه و اونها رو گاز بزنه. خوردن برگ گونههای محدود و انگشت شماری باعث تحریک پوست، ناراحتیهای معده و شاید منجر به خطری جدیتر میشه.
نکتهی مهم: همیشه به یاد داشته باشید که گیاهان برای دفاع از خود و جلوگیری از خورده شدن توسط حیوانات و حشرات در خود سم تولید میکنند. وقتی از گیاهان سمی حرف میزنیم، به این معنا نیست که با لمس گیاه موجب مسمومیت و بیماری خواهیم شد. در همهی موارد انسان یا حیوان خانگی باید برگهای گیاه رو بخورد تا دچار مسمومیت شود. البته در اغلب موارد مزهی تلخ برگها باعث میشه کودک خردسال یا حیوان خانگی دست از خوردن بکشه و حتی برگها رو به بیرون تف کنه.
بنابراین اگر شما هر کدام از این گیاهان رو در خانه دارید، به هیچ وجه نگران سمی بودن یا نبودن آنها نباشید. همیشه به یاد داشته باشید که مسمومیت به واسطهی این گیاهان سمی فقط از طریق خوردن آنها به وجود میآید. و البته فرد باید مقدار زیادی از برگها رو بخوره تا در نهایت دچار مسمومیت بشه.
برای اطمینان بیشتر این گیاهان رو دور از دسترس کودک خردسال یا حیوان خانگیتان قرار دارید. باز هم اکید میکنم: « از نگهداری این گیاهان به هیچ وجه نگران نباشید.»
اگه فکر میکنید حیوان خانگی یا کودکتان با دست زدن و یا خوردن این گیاهان مسموم شده، بهتره هر چه سریعتر به پزشک یا دامپزشک مراجعه کنید.
در ادامه با فهرستی از گیاهان سمی برای حیوان خانگی و انسان آشنا خواهیم شد.
گل نرگس
فصل گلدهی گیاه نرگس در فصل بهار است. غنچههای زرد رنگ گل نرگس برای انسان و حیوان خانگی سمی هستند. بنابراین اگه در محیط خونه گلدان نرگس دارید، مواظب باشید که در فصل بهار حیوان خانگی یا کودک شما غنچههای زرد رنگ رو نخوره. خوردن غنچههای این گیاه باعث ایجاد مشکلات شدید معده، فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم و حتی مرگ خواهد شد.
دیفن باخیا
دیفن باخیا یکی از گیاهان سازگار با نور کم به شمار میره. شیرهی برگهای این گیاه باعث ایجاد سوزش و تورم زبان میشه. خوردن برگهای دفین باخیا در مقادیر زیاد میتونه خطرناک باشه.
لیلیوم لانگیفلوروم
گربهها پس از خوردن برگ گیاه لیلیوم دچار آسیب جدی میشوند. خوردن هر بخش از این گیاه موجب نارسایی کلیهی گربه خواهد شد. اگر گربهی خانگی شما برگ این گیاه رو بخوره و بعد از 18 ساعت توسط دامپزشک درمان نشه، منجر به مرگ خواهد شد. این گیاه برای کودکان سمی نیست.
پیچک انگلیسی
خوردن مقدار زیادی از برگهای این گیاه میتونه باعث ایجاد مشکلات جدی بشه. خوردن تمام قسمتهای پیچک انگلیسی باعث سوزش پوست و گلو خواهد شد. خوردن میوهها نیز موجب تب میشود.
برگهای پیچک انگلیسی اغلب آویزان میشه، بنابراین بهتره گلدان رو در ارتفاع و دور از دسترس حیوان خانگی و کودک قرار دهید. با قرار دادن گلدان در ارتفاع، زیبایی برگهای پیچک بیشتر به چشم خواهد اومد.
خرزهره
تمامی قسمتهای گیاه خرزهره سمی هستند. هنگام کاشت یا قلمه زدن حتما از دستکش استفاده کنید و بعد از اتمام کار دستهای خود را به خوبی بشورید. خوردن شیرهی برگهای خرزهره بسیار سمی و خطرناکه و ممکنه به مرگ نیز منجر بشه.
در گذشته، این گیاه در اکثر خونههای ایرانی پیدا میشد. افراد بر این باور بودند که داشتن یک گیاه خرزهره در حیاط باعث دوری حشرات خواهد شد. این باور خانوادهی ایرانی در گذشته چندان بی ربط نیست. به خاطر سمی بودن خرزهره حشرات اصلا به سمت این گیاه نمیآیند.
اسپاتی فیلیوم
اسپاتی فیلوم یکی دیگر از گیاهان مناسب تاریکی به شمار میاد. اگه برگهای گیاه اسپاتی فیلیوم در مقدار زیاد خورده بشه منجر به مسمومیت خواهد شد. اگه حیوان خانگی یا کودکی خردسال دارید بهتره گلدان اسپاتی فیلیوم رو در ارتفاع قرار دهید، مثلا بالای قفسهی کتاب. با افزایش سن برگهای اسپاتی فیلیوم نیز تیرهتر خواهد شد.
فیلودندرون
خوردن برگهای گیاه فیلودندرون موجب سوزش و تورم لبها، زبان و گلو، اسهال و استفراغ خواهد شد. برگهای بلند فیلودندرون آویزان میشه پس بهتره گلدان رو در ارتفاع قرار بدید تا برگها بیشتر به چشم بیاد و از دسترس کودک یا حیوان خانگی نیز دور باشه.
پتوس
خوردن تعداد زیادی از برگهای پتوس موجب ایجاد مسمومیتی همانند گیاه فیلودندرون خواهد شد.
سیکاس رولوتا
گیاه سیکاس رولوتا یکی از کهنترین گیاهان جهان به شمار میره. دلیل ماندگاری سیکاس رولوتا اینه که حیوانات برگهای این گیاه رو نمیخورند، به این دلیل که تمام قسمتهای این گیاه سمی هستند. خوردن برگهای سیکاس رولوتا موجب اسهال، استفراغ و نارسایی کلیه خواهد شد.
زامیفولیا
گیاه زامیفولیا به خشکی مقاوم است و با محیطهای کم نور نیز مشکلی ندارد. تمام قسمتهای این گیاه سمی هستند، پس بهتره زامیفولیا رو دور از دسترس حیوان خانگی یا کودک خردسال قرار دهید. اگر نیاز شد که برگهای گیاه رو لمس کنید، از دستکش استفاده کنید یا بعد از اتمام کار دستهای خود را بشورید.
نظر خودتون رو بنویسید