
ماری کوندو نویسندهی کتاب «دگرگونی زندگی با جادوی نظم: هنر ژاپنی برای سازماندهی و نظم» شور و هیجانی برای منظمسازی را آغاز نمود که از مینیمالیستهای کهنهکار تا زنانخانهدار سرسخت را در بر گرفت، و با دلیلی خوب: روش کوندو، ملقب به «روش کن ماری»، برای اجرا ساده و موثر است و میتواند فراتر از سازماندهی متعلقات مادی مورد استفاده قرار گیرد.
روش کن ماری را میتوانید در لیست وظایف روزانهتان پیاده کنید چرا که چارچوب قدرتمندی برای ایجاد نظم در برنامهریزیتان و به دنبال آن، زندگیتان است. این روش تنها شامل دو وظیفه میشود: دور بیاندازید و تعیین کنید.
طبق گفتهی کوندو ترتیب بدین صورت است: دورانداختن قدم اول به شمار میرود. باید به این فکر کنید که وقتی کارتان با چیزی تمام شد و دیگر نیازش ندارید، کجا قرارش دهید.
وقتی نوبت به مرتب کردن لیست کارهایتان میرسد، موثرترین راه برای خلاصی از کارهای غیرضروری، انجام این 4 فعل است که برای شما زمان میخرند:
حذف کردن، واگذار کردن، به تعویق انداختن و انجام دادن.
1- حذف کنید
کارهایی که هدفی پشتشان نیست را حذف کنید. ممکن است کارهایی باشند که از روی عادت انجام میدهید مثلا اینکه مطمئن شوید همهی عکسهای دوستانتان را در اینستاگرام لایک کردهاید یا کارهایی که از سر تعهدی بیدلیل انجام میدهید، مثل شرکت در کلاس ورزشی که از آن متنفرید آن هم در 6 صبح!
بیشتر بخوانید: زندگی خود را پاکسازی کنید: ۶ راهکار برای ریست کردن زندگی و شروع دوباره
2- واگذار کنید
کارهایی که باید انجام شوند اما نه الزاما توسط خود شما را به شخص دیگری بسپارید. به جای غذا پختن میتوانید آن را سفارش دهید یا تهیه غذا را به فردی مسئولیت پذیر بسپارید.
به جای اینکه همیشه خودتان فرزندانتان را به مدرسه برسانید، میتوانید به آنها بگویید از سرویس مدرسه یا سرویسهای اشتراکی ماشین استفاده کنند، و یا از همسرتان بخواهید که این کار را انجام دهد.
یک همتیمی، کارمند و یا دستیاری شخصی میتواند قرارملاقاتهای کاریتان را برنامهریزی کند جای اینکه خودتان مسئولیت همهی آنها را به عهده بگیرید.
3- به تعویق بیاندازید
کارهایی که باید انجام شوند اما نه درست همین الان را به چند ساعت یا روز بعد موکول کنید بلکه بتوانید نفسی بکشید! کارهایی از جمله نوبت دکترهای غیرضروری و یا پاسخ دادن به ایمیلهایی که واجب نیستند.
4- انجام دهید
کارهایی که در هیچ کدام از دستهبندیهای بالا نمیگنجند را باید انجام دهید، البته مگر اینکه لذتبخش نباشند. اگر همچنان لیست کارهایتان بیش از اندازه پر بود، ببینید که چه کارهایی ماندهاند و آنهایی که ازشان لذتی نمیبرید را حذف، واگذار یا موکول به آینده کنید و یا انجامش دهید.
بیشتر بخوانید: ۱۸ دلیل اهمیت برنامه ریزی روزانه زندگی و مدیریت زمان
منبع: Mindbodygreen
نظر خودتون رو بنویسید