
شارژ مجدد ذهن و بدن، بهبود تمرکز و مدیریت ذهن دلایلی قوی برای انجام مدیتیشن است اما اگر بتوانید یک مکان عالی برای مراقبه و مدیتیشن در خانه ایجاد کنید نتایج شگفتانگیزی خواهید دید، چرا که هر زمانی از روزتان که نیاز داشته باشید میتوانید ذهن و جسم خود را در آنجا آرام کنید. ایجاد یک فضای مخصوص مدیتیشن کار دشواری نیست، چه در یک ساختمان مجلل به بزرگی یک استودیو زندگی کنید و چه در خانهای با یک اتاق. با چند توصیه ساده میتوانید هر گوشه را به یک منطقه خصوصی تبدیل کنید تا جایی برای رهایی از استرس های روزانه، خلوت کردن با خود و رهایی از تجربههای منفی باشد.
فضای مخصوص مدیتیشن چیست؟
فضای مدیتیشن یک مکان مقدس و خاص در خانه است که می توانید استرستان را فراموش کنید، آرامش پیدا کنید و تمرکز کنید. مقدس لزوما معنای مذهبی و معنوی ندارد، در این مفهوم به این معنی است که شما از آن منطقه فقط برای مدیتیشن، یوگا، استراحت و سکوت و آرامش استفاده میکنید. این کنج عزلت شخصی شما در داخل خانه است و با سلیقه خود میتوانید یک گوشه دنج، یا قسمتی از یک مکان یا حتی یک اتاق کامل را انتخاب کنید که در آنجا احساس آرامش پیدا کنید.
نقاط استثنائی برای مدیتیشن در هر خانهای
این فضای خاص شماست پس لزومی ندارد مورد پسند و تایید همه باشد. در حالت ایده آل، میتوانید در میان اتاقها و فضای خانه بچرخید و انتخابتان را به نقاطی محدود کنید که واقعا دوست دارید.- جاهایی که لبخند به لبتان مینشاند و به شما احساس آرامش میدهد. وقتی که دارید دنبال بهترین نقطه برای مدیتیشن میگردید به این نکات توجه داشته باشید:
- جایی در جنوب شرقی خانه، شما را غرق در نور صبحگاهی میکند و این برای مدیتیشن صبحگاهی بسیار عالی است.
- جایی در شمال غربی خانه، شما را در معرض تابش پرتوهای ملایم خورشید قرار میدهد که برای مدیتیشن عصرگاهی مناسب است.
در یک خانه کوچک کجا مدیتیشن کنیم؟
اگر فضای زیادی برای ساختن مکان تخصصی مدیتیشن ندارید، یک تراس، بالکن یا گوشهای از یک اتاق میتواند برای مدیتشن عالی باشد. اگر چه پیدا کردن یک گوشه دنج در آپارتمان ممکن است دشوار باشد اما شما میتوانید با کمی خلاقیت یک فضای آزاد درست کنید:
- مبل ها را با صندلی راحتی تعویض کنید.
- از تخت خوابهایی استفاده کنید که ارتفاع آن زیاد باشد طوری که از فضای زیر آن بتوان استفاده کرد.
- لوازم و اثاثیه غیرضروری را در انباری بگذارید تا در خانه فضای آزاد بیشتری ایجاد شود
- از کابینت دیواری به جای قفسه کتاب قابل حمل استفاده کنید.
در خانههای فضادار و بزرگ کجا مدیتیشن کنیم؟
در گوشهای آرام و ساکت از خانه یا باغچه، بهشت شخصی خودتان را بسازید و آرامش درونی خود را آنجا پیدا کنید. کلید مدیتشین موفق ایجاد یک محیط بدون عوامل حواسپرتی است که بتوانید احساس راحتی و آرامش داشته باشید.
جاهایی که باید از آنها دوری کنید
از مناطق پر رفت و آمد و دیگر نقاطی که باعث حواسپرتی شما میشوند دوری کنید. تا حد امکان از آشپزخانه، اتاق نشیمن، جاهای نزدیک به دستشویی و جاهایی که نزدیک خیابان است دور شوید. دفتر کار خانگی شما ممکن است ذهنتان را به سمت کار بکشاند، و جاهایی مثل اتاق خواب که آرامش بیش از حد دارد و شما را به جای مراقبه به خواب تشویق میکند، برای مدیتیشن مناسب نیستند.
اتاق مدیتیشن
هر چه اتاق مدیتیشن شما آرامتر، زیباتر و آرامشبخشتر باشد، شما دوست دارید زمان بیشتری را در آنجا بگذارانید. قبل از شروع روزتان و هر بار که نیاز به استراحت دارید احساس خواهید کرد که آن اتاق زیبا و آرام شما را به سمت خودش جذب میکند.
بهترین چیدمان اتاق برای یک فضای مدیتشن
طراحی فضای مدیتیشن برای کمک به خود و توسعه فردی، شما را ملزم به رعایت چند اصل میکند:
- فضای مدیتیشن را تمیز و منظم نگه دارید.
- این فضا فقط شامل چیزهایی که دوست دارید و به شادی و آرامش شما کمک میکند باشد.
- در صورت امکان از عناصر طبیعی در تزئین آن استفاده کنید مثل گل و گیاه طبیعی و سنگها.
موارد غیرضروری
لازم نیست که یک اتاق کامل و حقوق یک ماهتان را برای ایجاد یک اتاق مدیتیشن صرف کنید. ساده ترین و گاهی مؤثرترین فضای مدیتیشن فقط شامل موارد ضروری و اساسی است مثل:
- زیرانداز مدیتیشن یا یک جای نرم برای نشستن
- نور طبیعی
- چیزهایی با اهمیت شخصی مثل کریستالها، زنگ ها یا سنگ های خاص
- هوای تازه
اگر برایتان امکان دارد از یک پالت رنگی آرام و روشن در اتاق استفاده کنید. رنگهای خنثی که بسیار محبوب و پرطرفدار هستند و در صومعهها و مکانهای حرفهای مدیتیشن میبینید اما شما مکان مخصوص خود را میتوانید به سلیقه خودتان جالبتر کنید. رنگهای تیره باعث میشوند اتاق کوچکتر به نظر برسد که اگر دوست دارید در اتاق خود محصور باشید ایده خوبی است. اگر ترجیح میدهید حین مدیتیشن احساس راحتی و آزادی کنید، اتاق بزرگ با پنجرههای زیاد بسیار مناسب است.
نکته: اگر نور خورشید به دیوار میتابد و بازتاب آن شما را آزار میدهد پس رنگ مورد استفاده برای فضای مدیتیشن مناسب نیست.
اتاق مدیتیشن شما میتواند طبق سلیقه شما بسیار ساده یا شلوغ باشد. چند عنصر با دقت انتخاب شده میتوانند هر فضایی را به یک مکان آرامشبخش و دل انگیز تبدیل کنند. موارد زیر را در نظر بگیرید:
- مشعلهای بخور جذاب
- فوارهای برای ترکیب زیبای صدا در فضا
- کاسههای تبتی
- کوسنهای تزئینی
- یک میز شنی مخصوص مدیتیشن
- دستگاه پخش کننده بو و آروماتراپی
- نور قابل تنظیم
- چند شمع
کفپوشهای منحصرا چوب میتوانند حس اصالت را به اتاق مدیتیشن شما ببخشند و همچنین باعث میشوند اتاق بزرگتر به نظر برسد اما خب مادامی که وضعیت مناسبی دارید ضروری نیستند. یک فرش مجلل با طرح جذاب یا زیرانداز نمدی در بالای فرش میتواند یک فضای خصوصی ایجاد کند که مدیتیشن کنید، یوگا تمرین کنید یا بدون پرداخت هزینهای استراحت کنید.
بهترین گیاهان برای فضای مدیتیشن
بیشتر مردم بر این باورند که داشتن حداقل یک گیاه طبیعی و زنده در اتاق مدیتیشن تفاوت بسیار قابل توجهی در کیفیت فضا و مدیتیشن ایجاد میکند. آنها برای جذب بخارات شیمیایی از هوا ضروری هستند و به شما این امکان را میدهند که با عناصر زمینی و طبیعی ارتباط برقرار کنید. گیاهانی که در نور کم رشد میکنند و برای مدیتیشن مناسب هستند:
- فیلودندرون
- پوتوس (پتوس)
- سانسوریا
- ساق عروس
- برگ انجیری
چه چیزهایی در فضای مدیتیشن خود قرار ندهید؟
برخی چیزها بیشتر از شلوغی اتاق میتوانند باعث حواسپرتی شوند پس باید اتاق مدیتیشن شما عاری از چیزهایی باشد که باعث تاثیر گذاشتن بر مدیتیشن شما میشود. از وسایل الکترونیکی به جز یک پخش کننده موسیقی یا آروماتراپی دوری کنید و همچنین هر وسیلهی دیگری که منجر به حواس پرتی میشود و مانع تمرکزتان روی خودتان میشود.
اتاق مدیتیشن رویایی شما چطور است؟
با کمی برنامه ریزی و الهام گرفتن از این ایده ها هر کسی میتواند فضای مدیتیشن خاص خودش را ایجاد کند. ما دوست داریم بدانیم شما چطور برای خودتان مکان مخصوص مراقبه درست کردید. ایدههای خود را در کامنت ها به اشتراک بگذارید.
منبع: Janettimarotta
نظر خودتون رو بنویسید